Πρόεδρος ΣΕΒ: Ευοίωνες οι προοπτικές της οικονομίας

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 20:49

Αξιοσημείωτη ανάπτυξη επιδεικνύει η ελληνική οικονομία τα τελευταία οκτώ χρόνια, διατηρώντας διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με την Ε.Ε, με το βιομηχανικό τομέα να συνεισφέρει στο 58% των ελληνικών εξαγωγών και να συμβάλει με ποσοστό πάνω του 23% στην εγχώρια απασχόληση. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα στο Σαρόγλειο Μέγαρο ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του Athens Business Club 2004 με θέμα «Doing Business in Greece».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας και Πέτρος Δούκας, Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, μέλη του δ.σ. του ΣΕΒ και ανώτατα στελέχη ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κυριακόπουλος υπογράμμισε ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι ευοίωνες, λόγω της εγχώριας ζήτησης και των εξαγωγών, με μια σειρά από τομείς της οικονομίας να παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη ή ανάπτυξη για φέτος.

Αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί η χώρα μας με όλους τους γείτονές της στα Βαλκάνια, όπου χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν υλοποιήσει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Επίσης τόνισε το πολύ καλό εργασιακό κλίμα που υπάρχει στο ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας τα τελευταία 14 χρόνια, όπου οι αυξήσεις ακολουθούν την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η χώρα μας εν όψει της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακού Αγώνες του 2004 προχώρησε με ταχύ ρυθμό στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, με κεφάλαια προερχόμενα από χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση δε μέχρι το τέλος του 2004 των έξι μεγάλων έργων υποδομής, η χώρα μας θα μεταμορφωθεί συνολικά, τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος και πρόσθεσε: «Οπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες, έτσι και στη χώρα μας τομείs όπως ο τουρισμός, οι οικονομικές υπηρεσίες, τα Logistics, οι υπηρεσίες ασφάλειας, το λογισμικό και άλλοι κλάδοι υπηρεσιών θα αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς, από τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας».

Καταλήγοντας ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι το 2004 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, που «θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις για όσους σπεύσουν να τις εκμεταλλευτούν».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα