Τέρνα Ενεργειακή: Μνημόνιο συναντίληψης με Άμπου Ντάμπι

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 12:48
UPD:12:50
REUTERS/INA FASSBENDER

Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Άμπου Ντάμπι TAQA υπέγραψε η Τέρνα Ενεργειακή, θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.

Το MoU υπεγράφη στο πλαίσιο της συνεδρίασης σε ανώτατο επίπεδο της Διακρατικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προβλέπει τη συνεργασία των δύο εταιρειών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τέρνα Ενεργειακή, μέρος της συμφωνίας αποτελεί, επίσης, το ενδεχόμενο να αποκτήσει η TAQA συμμετοχή σε υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία ή και στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα.

Σημειώνεται ότι η TAQA αποτελεί μια διεθνή εταιρεία με παρουσία σε 11 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, που ελέγχεται από την Κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι και δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων. Η TAQA διαθέτει εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 16.395 MW, ενώ δραστηριοποιείται, επίσης, στους τομείς της αφαλάτωσης, της πετρελαιοπαραγωγής και του φυσικού αερίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ
  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα