Daiei Inc. : Στα ύψη η μετοχή της μετά την προσφορά της Wal-Mart

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 08:20

ΣΤΑ ΥΨΗ εκτινάχθηκαν οι μετοχές της Daiei Inc., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας και σε ποσοστό τουλάχιστον 26%, μετά την ανακοίνωση της Wal-Mart Stores Inc., ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να επενδύσει στην εταιρεία, τονώνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκησή της, να περιορίσει το χρέος της, ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στον κόσμο, προσέλαβε την Goldman Sachs Group Inc. και την Dresdner Kleinwort Wasserstein Group Ltd., προκειμένου να εξετάσουν τις επενδυτικές δυνατότητες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η αγορά στην Daiei θα προσθέσει 266 καταστήματα στην κυριότητα της αμερικανικής εταιρείας, καθώς επεκτείνεται στην Ιαπωνία, στα οποία περιλαμβάνονται άλλα 404 καταστήματα που λειτουργεί η Seiyu Ltd., 37% της οποίας, κατέχει η Wal-Mart.

Η προσφορά ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντίστοιχη ανταγωνιστική από τις εταιρείες λιανικής πώλησης Aeon Co. και Ito-Yokado Co., σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Οι μετοχές της Daiei, αναρριχήθηκαν κατά 49 γιέν, φθάνοντας στα 234 γιέν και διαπραγματεύθηκαν στα 233 γιέν η μία, στις 12:48' π.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Seiyu κέρδιζαν 3,2%, φθάνοντας στα 291 γιέν η μία. Αντιστοίχως, οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Aeon, κέρδιζαν ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 1.770 γιέν η μία, της Ito-Yokadao σημείωναν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 3.900 γιέν η μία.

Τέλος, οι μετοχές της Wal-Mart, υποχωρούσαν κατά 38 σεντς, φθάνοντας στα 54,46 δολ. η μία, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα