Insurance Australia Group : Τετραπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 08:36

ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά την απόκτηση τμημάτων της Aviva Plc και την άνοδο των αγορών, που αύξησε τα κέρδη των μετοχών και τα έσοδα από τις επενδύσεις, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία κατοικιών και αυτοκινήτων της Αυστραλίας, Insurance Australia Group Ltd.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 363 εκατ. δολ. Αυστραλίας (260 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 91 εκατ. δολ. Αυστραλίας που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 13,5% έναντι 12,3%, κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο επιεκεφαλής της, Michael Hawker, 44 ετών, αύξησε τις πωλήσεις της εταιρείας, μετά την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Aviva Plc στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα την απόκτηση περίπου του ήμισυ των ασφαλισμένων αυτοκινήτων της χώρας και του 40% των ασφαλειών ακίνητης περιουσίας. Η μετοχή της κέρδιζε ποσοστό 2,6%.

Το δεύτερο εξάμηνο τα κέρδη της ήταν υψηλότερα των προβλέψεων οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 361 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Insurance Australia Group, αναρριχήθηκαν στα 665 εκατ. δολ. Αυστραλίας, 38 σεντς ανά μετοχή, έναντι 153 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή εννέα σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα