Frontline Ltd.: 9,1% η αύξηση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 10:07

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 9,1%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας τάνκερ στον κόσμο, Frontline Ltd., καθώς η υψηλότερη ζήτηση για πετρέλαιο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο δεκατιών, τόνωσε τη ζήτηση για φορτώσεις.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, με έδρα τις Βερμούδες, αυξήθηκαν στα 169,2 εκατ. δολ. ή 2,29 δολ. ανά μετοχή, από 155,1 εκατ. δολ. ή 2,04 δολ. ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της εταιρείας, η οποία ελέγχεται από τον Νορβηγό εφοπλιστή, John Fredriksen, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 8,1%, φθάνοντας στα 357 εκατ. δολάρια.

Η Frontline και οι ανταγωνίστριές της, όπως η Teekay Shipping Corp., η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία με τάνκερ στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν για δεύτερο έτος κέρδη ρεκόρ, καθώς η διεθνής οικονομική ανάπτυξη, οδηγούμενη από την Κίνα, έχει αυξήσει την κατανάλωση αργού πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ, η πηγή του 1/3 των συνολικών ποσοτήτων πετρελαίου στον κόσμο, αντλεί κοντά στη δυναμικότητά του, προκειμένου να περιορίσει τις τιμές των καυσίμων από τα επίπεδα ρεκόρ, στα οποία έχουν φθάσει.

Τα λειτουργικά κέρδη της Frontline, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας στα 183,5 εκατ. δολ. και διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των επτά οικονομικών αναλυτών της TDN Fians, οι οποίοι προέβλεπαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 180 εκατ. δολ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 161 εκατ. δολ.

Η ανακοίνωση των στοιχείων της εταιρείας, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Οσλο. Οι μετοχές της έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 19,1 δισ. κορώνες (2,8 δισ. δολ.).

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, το μέρισμα που θα διανεμηθεί θα είναι 1,60 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα