JJB Sports Plc : O υγρός καιρός επηρεάζει τα κέρδη της

Χαμηλότερα σε ποσοστό της τάξης του 20%
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 10:42

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, προβλέπεται να εμφανίσει την τρέχουσα οικονομική χρήση, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών της Βρετανίας, JJB Sports Plc, αφού ο υγρός καιρός, περιόρισε τις πωλήσεις σε σορτ και μπλουζάκια.

Η διοίκηση της εταιρείας προέβλεπε, ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, θα διαμορφωνόντουσαν στα 88 εκατ. λίρες Αγγλίας (161 εκατ. δολ.). Τώρα, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της εταιρείας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, μειώθηκαν 1,3% τις 23 εβδομάδες που έληξαν στις 4 Ιουλίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της JJB. Η αύξηση του ανταγωνισμού από εταιρείες που εμπορεύονται και αυτές αθλητικά είδη, όπως από την Sports & Soccer LTd., ώθησαν στη μείωση των τιμών πώλησης ειδών, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων με είδη σπορ, Asda, της Wal-Mart Stores Inc.

Σημειώνεται, ότι η JJB, προχωρά στη δημιουργία κλαμπ φυσικής αγωγής, τα οποία χρεώνουν το μήνα 35 λίρες, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερη πελατεία.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει συνολικά φέτος σε ποσοστό της τάξης 8%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει στα 499 εκατ. λίρες Αγγλίας. Χθες, έχαναν 2,25 πένες, φθάνοντας στις 216,5 πένες η μία στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής της, David Whelan, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1978, κατέχει ακόμη ποσοστό περίπου 38% των μετοχών της με την οικογένειά του.

Στα σχέδιά της διοίκησής της, περιλαμβάνεται η δημιουργία 21 επιπλέον συνδυασμένων καταστημάτων (γυμναστήρια και πώλησης αθλητικών ειδών), μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ σήμερα έχει στην κυριότητά της, 19 καταστήματα. Τα συνολικά έσοδα της JJB, στο χρονικό διάστημα των 23 εβδομάδων, μειώθηκαν σε ποσοστό 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα