Πλαίσιο: Στα 2,72 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 19:45
UPD:19:53

Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 9,15% ανακοίνωσε η «Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ» για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 2,72 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη και τα κέρδη ανά μετοχή εμφανίζονται μειωμένα, λόγω της θετικής επίπτωσης στο φόρο της περυσινής περιόδου από την αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, λόγω της αλλαγής του φορολογικού συντελεστή. Η επίπτωση αυτή δημιούργησε αναβαλλόμενο φορολογικό έσοδο 852 χιλ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 4,7 εκατ. ευρώ (+28,1%) και τα κέρδη προ φόρων στα 3,8 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα κατά 31,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά 5,5%, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) ισχυροποιήθηκε κατά 115 μονάδες βάσης, στο 6,52%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άνοδος του κόστους πωληθέντων ήταν μικρότερη αυτής των πωλήσεων, ενώ βελτιώθηκε κατά 95 μονάδες βάσης το μικτό περιθώριο κέρδους.

Επίσης, συρρικνώθηκε ο δείκτης δανειακής μόχλευσης (ξένα/ίδια κεφάλαια) στο 0,66 από 0,80, ενώ η ταμειακή διαθεσιμότητα χαρακτηρίζεται ισχυρή και είναι πλέον των 45 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου Γεώργιος Γεράρδος χαρακτήρισε τις προοπτικές της «Πλαίσιο» για το 2014 ιδιαίτερα ενθαρρυντικές καθώς, όπως σημείωσε, για ένα ακόμα τρίμηνο, ο όμιλος εμφανίζει ουσιαστική βελτίωση στους βασικούς αποτελεσματικούς του λογαριασμούς.
 
«Είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι γιατί διακρίνουμε, μετά από αρκετές περιόδους  στασιμότητας, μια σταθερή άνοδο των πωλήσεων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρά τη συγκράτηση των τιμών των προϊόντων μας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό επίπεδο. Παράλληλα, ενισχύουμε την πολιτική ταχείας αποπληρωμής των υποχρεώσεών μας προς προμηθευτές, προς όφελος των λοιπών όρων συνεργασίας μαζί τους, εκμεταλλευόμενοι και την ευρεία ρευστότητά μας» πρόσθεσε. 
 
Καταλήγοντας, επισημανε πως «η επιτάχυνση των πωλήσεων του Ομίλου, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των ιδίων προϊόντων της Πλαίσιο, μας επέτρεψαν να ισχυροποιήσουμε το περιθώριο ΕBITDA κατά 115 μονάδες βάσης και, τελικά, να επιτύχουμε σημαντική άνοδο της κερδοφορίας πριν τη φορολογία κατά 31,4%, στα € 3,75 εκατ.».


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΙΣ



Σχολιασμένα