Απώλειες στις ευρωαγορές - Κέρδη στο Παρίσι

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 19:14
UPD:19:19
EPA/IAN LANGSDON

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τον γαλλικό CAC 40 να διαφοροποιείται από το κύμα ρευστοποιήσεων που δημιούργησε η κατάσταση στην Ουκρανία, επαναφέροντας το φόβο πιθανής γενίκευσης της σύρραξης. Επιβαρρυντικά λειτούργησε και η ανακοίνωση για την περαιτέρω πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας, ενώ σήμερα η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω αργίας.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX έχασε 0,27% στις 9.530 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,11% στις 4.463 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά οι δείκτες έφταναν να χάνουν έως και 1,3%.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,3% στις 336,89 μονάδες. Από τους 16 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες που λειτούργησαν σήμερα οι 13 σημείωσαν απώλειες.

Στο ταμπλό με απώλειες 3% έκλεισε η γερμανική Wacker Chemie, καθώς αν και ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των κερδών το πρώτο τρίμηνο του έτους, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της αγοράς. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 64,2 εκατ. ευρώ, από 5,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Με απώλειες 5,1% και η μετοχή της Wincor Nixdorf, αφού ούτε και αυτή κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες της αγοράς. Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου χρήσης ανήλθαν στα 1,23 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 68 εκατ. ευρώ.

Η Credit Suisse υποχώρησε κατά 2,3% μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την πορεία της κερδοφορίας το β' 3μηνο από την JP Morgan. Απώλειες 1,1% και για τη Societe Generale και για την Deutsche Bank.

Το κλίμα επιδείνωσε η νέα συρρίκνωση που σημειώθηκε στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας, σύμφωνα με τον δείκτη PMI της HSBC. Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 48,1 μονάδες, τον Απρίλιο, χαμηλότερα από την αρχική ανάγνωση του 48,3 μονάδων, παραμένοντας κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη διεύρυνση από τη συρρίκνωση. Η συρρίκνωση συνεχίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας στις 12,8 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη τον Μάιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 14,1 μονάδες, από 14,2 μονάδες τον Απρίλιο, επίπεδα που είναι τα υψηλότερα των τελευταίων τριών ετών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα