Στα χαμηλότερα επίπεδα μηνός το δολ. έναντι του γιέν

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 07:44
UPD:07:51

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα μέσα σε ένα μήνα, υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, περιόρισαν τις προοπτικές της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Federal Reserve των ΗΠΑ, τον επόμενο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Fed προχώρησε στην αύξηση των επιτοκίων, λέγοντας ότι οι υψηλότερες τιμές ενεργείας ευθύνονται κατά κάποιο τρόπο για τη συρρίκνωση της οικονομίας. Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση, η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή της Φιλαδέλφεια - Philadelphia Index υποχώρησε στο 28,5 τον Ιούλιο από 36,1. Αντιθέτως, ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας επεκτάθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με σημερινή έκθεση στο Τόκυο.

«Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, πλήττει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ιαπωνία», ανέφερε ο Takuro Kanaoka, στρατηγικός αναλυτής στην Mitsubishi Trust & Banking Corp. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Κοιτάζοντας τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των δύο χωρών, έχεις την αίσθηση ότι η περίοδος δεν είναι ιδανική για το δολάριο».

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 109,05 έναντι του γιέν στις 11:59' στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 109,35 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχε υποχωρήσει στις 21 Ιουλίου. Εναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,2369 δολ. από 1,2364 δολ.

Σημειώνεται, ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν αυξηθεί 9,8% από τη στιγμή που ώθησαν πτωτικά το δολάριο κατά 1,1% έναντι του ευρώ και κατά 2% έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα