Σε υψηλά τριών εβδομάδων το ευρώ

Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 13:15
UPD:13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων αναρριχάται το ευρώ σήμερα, στον απόηχο της φημολογίας ότι οι επενδυτές έχουν μειώσει τις τοποθετήσεις τους υπέρ μιας παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 13:04, το ευρώ κερδίζει 0,1% στα 1,3886 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα 1,3889 δολάρια, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Απριλίου. Ανοδικά κινείται το ευρώ και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 141,88 γιεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος πολλοί επενδυτές τοποθετούνταν υπέρ της πτώσης του ευρώ, καθώς αναμενόταν παρέμβαση από την ΕΚΤ με αγορές ομολόγων. Αυτό θα συνιστούσε μια ακόμη κίνηση νομισματικής χαλάρωσης με άμεση επίδραση στην αγορά συναλλάγματος. Ωστόσο, εσχάτως αυτές οι εκτιμήσεις φαίνεται να υποχωρούν, με τις αγορές να επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παρ' όλα αυτά όμως, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε χθες, βρήκε το ευρώ να έχει οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με την αρχή του έτους, ενώ το δολάριο έκλεισε το α' τρίμηνο με απώλειες 3,2% και το γιεν χαμηλότερα κατά 3,4%.

Την ίδια ώρα, ο σχετικός δείκτης μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος εννέα νομισμάτων που καταρτίζει η Deutsche Bank, υποχωρεί σήμερα στο 5,86%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα