Ανοδικά το Λονδίνο - Κλειστές οι αγορές σε Παρίσι και Φρανκφούρτη

Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 10:41
UPD:10:58
REUTERS/NEIL HALL

Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα η αγορά του Λονδίνου, από τις λίγες αγορές σήμερα που λειτουργούν, καθώς οι περισσότερες παραμένουν κλειστές λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE100 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 6.796,49 μονάδες, οδηγώντας οριακά υψηλότερα και τον δείκτη Stoxx 600 στις 337,94 μονάδες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κλειστές λόγω Πρωτομαγιάς είναι οι αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στο ταμπλό η Lloyds Banking κινείται με κέρδη 2,97%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 22% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, περιορίζοντας το κόστος και τον αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χάρις και στη δυναμική ανάκαμψη της χώρας.

Πάντως, η αγορά επηρεάζεται αρνητικά από την χαμηλότερη του αναμενομένου αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Απρίλιο. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες τον Απρίλιο από 50,3 μονάδες τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί στις 50,5 μονάδες.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η εξασθένιση της μεταποιητικής δραστηριότητας θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να αναλάβει δράση, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ενίσχυση της οικονομίας κατά 7,3% το 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα