Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 10:05
UPD:10:17

Με κέρδη άνοιξαν πριν από λίγο οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από την άνοδο των αμερικανικών μετοχών στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης και η υποχώρηση της τιμής του αργού από το επίπεδο – ρεκόρ των 49,4 δολαρίων στο οποίο αναρριχήθηκε την Παρασκευή. Η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού αποδόθηκε στην επανάληψη των εξαγωγών πετρελαίου σε φυσιολογικά επίπεδα στο νότιο Ιράκ.

Αυτή την ώρα πάντως η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη κινείται εν νέου ανοδικά και έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 47 δολαρίων το βαρέλι.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.392,4 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.566,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.745,8 μονάδες με κέρδη 0,9%.

Σημαντική άνοδο κατά 2,7% σημειώνει η μετοχή της British Airways, καθώς αποσοβήθηκε ο κίνδυνος απεργιακής κινητοποίησης στον βρετανικό αερομεταφορέα τη Δευτέρα 30 Αυγούστου (ημέρα αργίας-Bank Holiday) μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση, για το θέμα των αμοιβών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/23/950889.htm .

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της ARM Holdings ο οποίος αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 8,5%. Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Artisan Components αντί 913 εκατ. δολαρίων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε τον Αύγουστο στις 95,1 μονάδες έναντι 95,6 μονάδων τον Ιούλιο.

«Ενδεχόμενη πτώση του δείκτη Ifo θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την πρόβλεψή μας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να αυξήσει σύντομα τα επιτόκιά της», δήλωσε στους “Financial Times” αναλυτής της Capital Economics.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα