Betanet: Αύξηση κερδών στο πρώτο εξάμηνο

Υπεραξίες εν όψει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 13:31
UPD:13:33

Αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003 εμφανίζονται τα οικονομικά μεγέθη τόσο της ΒΕΤΑΝΕΤ όσο και του ομίλου. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 7,85 εκ. ευρώ από 7,22 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003 σημειώνοντας αύξηση κατά 8,70%, ενώ ο αντίστοιχος ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 12,19 εκ. ευρώ έναντι 10,92 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003, σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 11,60%.

Αντίστοιχα τα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου 2004 της ΒΕΤΑΝΕΤ ανήλθαν σε 1,69 εκ. ευρώ έναντι 1,42 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 19% και σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 3,05 εκ. ευρώ έναντι 2,39 εκ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση κατά 27,60%.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριετίας από την εισαγωγή των μετοχών της ΒΕΤΑΝΕΤ στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνεται ότι ο μεν κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα από 5,62 εκ. ευρώ σε 7,85 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μέση ποσοστιαία ετήσια αύξηση την τριετία κατά 13,20%, o δε ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε αντίστοιχα από 8,28 εκ. ευρώ σε 12,19 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση τριετίας κατά 15,75%. Αντίστοιχα, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα τα μεν εταιρικά από 1,02 εκ. ευρώ σε 1,69 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 21,90%, τα δε ενοποιημένα από 1,84 εκ. ευρώ σε 3,05 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αντίστοιχα μέση ετήσια αύξηση κατά 21,90%.

Εν όψει της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η Διοίκηση της ΒΕΤΑΝΕΤ προγραμματίζει και ήδη υλοποίησε το πρώτο τμήμα επανεκτίμησης της αξίας των παγίων στοιχείων της εταιρείας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε σχετική έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) που διενήργησε τη σχετική εκτίμηση με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2003, η τελική αξία (existing use value) των ιδιόκτητων οικοπέδων, βιομηχανοστασίων και λοιπών σταθερών κατασκευών και υποδομών στα εργοστάσια Σχηματαρίου και Κομοτηνής ανέρχεται σε 14,50 εκ. ευρώ, εμφανίζοντας υπεραξία άνω των 4,8 εκ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη αξία που απεικονίζεται στα βιβλία της εταιρείας την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Για τον προσδιορισμό της αξίας του δεύτερου τμήματος των παγίων που αφορά στον παραγωγικό και λοιπό εξοπλισμό των βιομηχανικών μονάδων, η εταιρεία ετοιμάζει ήδη προς υποβολή τον αναγκαίο φάκελο και θα προβεί στη σχετική ενημέρωση των αποτελεσμάτων όταν ολοκληρωθεί η αντίστοιχη διαδικασία. Στα πλαίσια της συστηματικής και εντεινόμενης περιφερειακής της ανάπτυξης, εντός της Ελλάδος μέσω του αναπτυσσόμενου δικτύου franchising και στο εξωτερικό μέσω διεθνών συνεργασιών, με σκοπό την στρατηγική ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας σε υφιστάμενες αγορές και την διείσδυση αυτής σε νέες, η ΒΕΤΑΝΕΤ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις συνεργασίας με εταιρείες του εξωτερικού σε συγγενείς χώρους, ενώ πρόσφατα υπέγραψε σχετική συμφωνία παραγωγής προκατασκευασμένων στοιχείων σκυροδέματος για λογαριασμό της Αμερικανικής εταιρείας 'Hyperion Inc.', που δραστηριοποιείται στις αγορές της Μέσης Ανατολής, Νοτιοδυτικής Ασίας και Ευρώπης.

Παράλληλα, η εταιρεία με την ευκαιρία της παρουσίας ξένων επιχειρηματιών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προβεί σε σχετική εταιρική παρουσίαση στην επιχειρηματική λέσχη (Athens Business Club) που αποτελεί το forum επιχειρηματικών εκδηλώσεων των Αγώνων και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΟ σε συνεργασία με το ΕΛΚΕ και τον ΣΕΒ. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πρόσφατης χρηματιστηριακής συγκυρίας που είχε ως απόρροια σημαντικές και γενικευμένες αρνητικές επιπτώσεις στις μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Διοίκηση της εταιρείας με σκοπό την προστασία και στήριξη της μετοχής από μελλοντικές ενδεχόμενες αρνητικές συγκυρίες και μεταβολές, προσκάλεσε ήδη τους μετόχους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί στα γραφεία της εταιρείας την 1/9/2004 με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης 'περί αγοράς ιδίων μετοχών.

Τέλος και στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης για τα προϊόντα και τις εφαρμογές των δομικών στοιχείων της ΒΕΤΑΝΕΤ, η εταιρεία θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-19/9/04).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα