Βρετανία : Στα ύψη η τιμή των ενοικίων

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2004 08:12

ΣΤΑ ΥΨΗ εκτινάχθηκαν οι μισθώσεις κατοικιών στη Βρετανία το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο, ενώ αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών, καταδεικνύοντας, ότι ο κόσμος καθυστερεί να προχωρήσει σε αγορά κατοικίας, καθώς υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των επιτοκίων και σημάδια ύφεσης της ζήτησης στην αγορά ακινήτων, σύμφωνα με έκθεση.

Περισσότεροι από 13% των ερωτηθέντων, είπε ότι τα ενοίκια αυξάνονται αντί να μειώνονται, υψηλότερα κατά 8% το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Royal Institution of Chartered Surveyors. Ο μέσος όρος του ενοικίου, εκτός Λονδίνου, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, ήταν 727 λίρες Αγγλίας (1.319 δολ.) έναντι 1.622 λιρών που ήταν στο Λονδίνο.

Η Bank of England έχει προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού πέντε φορές από τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να περιορίσει την έκρηξη της αγοράς ακινήτων, ενώ σύμφωνα με στελέχη της, αυτή πρόκειται να περιοριστεί σύντομα.

Τα ενοίκια αυξήθηκαν σε όλες της περιοχές της Αγγλίας, εκτός από τη Νοτιοανατολική, όπου κινήθηκαν πτωτικά, ενώ στο Λονδίνο παρέμειναν αμετάβλητα. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες εκτιμούν, ότι τα ενοίκια θα σημειώσουν περαιτέρω αύξηση το επόμενο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα