Telekom Austria : Απροσδόκητη αύξηση των κερδών

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2004 09:03

ΕΚΠΛΗΞΗ αποτέλεσε το δεύτερο τρίμηνο, η αύξηση των κερδών της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας, Telekom Austria AG, αποτέλεσμα των χαμηλότερων τόκων που κατέβαλε και των υψηλότερων πωλήσεων που πραγματοποίησε.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 35,7 εκατ. ευρώ (43,4 εκατ. δολ.), επτά σεντς ανά μετοχή, έναντι 28,3 εκατ. ευρώ ή έξι σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 15 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 3%, φθάνοντας στα 995,6 εκατ. ευρώ έναντι 965 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Το αυστριακό κράτος, το οποίο κατέχει το 47% της εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα ματαίωσε τις συνομιλίες για την πώληση μεριδίου της, στο πρώην κρατικό μονοπώλιο της Ελβετίας, την Swisscom AG.

Η Telekom Austria βασίζεται στη μείωση των θέσεων εργασίας και στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, προκειμένου να διατηρήσει την ανάπτυξη των κερδών της, καθώς η εσωτερική αγορά είναι σχεδόν κορεσμένη.

Η εταιρεία, η οποία πουλά υπηρεσίες ασύρματης τηλεφωνίας στη Σλοβενία και την Κροατία, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να επεκταθεί στη Σερβία και τη Βοσνία, όπου οι κάτοικοι σε μικρότερη αναλογία διαθέτουν κινητά τηλέφωνα, ενώ ανακοίνωσε, ότι απορροφά μερίδιο με το οποίο θα ελέγχει την MobilTel EAD της Βουλγαρίας.

Οι μετοχές της Telekom Austria έχουν κερδίσει συνολικά φέτος 11%, υστερώντας της αύξησης 26% του δείκτη ATX. Η μετοχή, υποχώρησε κατά 19% - επίπεδα ρεκόρ – την περασμένη Πέμπτη, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τη Swisscom για την αγορά μεριδίου, για δεύτερη φορά τη χρονιά που πέρασε.

Η διοίκηση της Telekom Austria θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα στις 9:30' π.μ., ώρα Βιέννης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα