Creta Farm: Προκαταβολή 2 εκατ. για κάλυψη ζημιών

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 13:41
UPD:13:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.

Προκαταβολή ύψους 2 εκατ. ευρώ έλαβε η Creta Farm από τις ασφαλιστικές εταιρείες Groupama Φοίνιξ ΑΕΑΕ - leader του σχήματος συνασφάλισης με ποσοστό 34%, Εθνική ΑΕΕΓΑ με 30%, Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, Generali Hellas AAE με 12% και Αγροτική ΑΑΕ με 10% - για τη ζημιά που προκλήθηκε μετά από πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαρτίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο του συγκροτήματος της Creta Farm, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης, πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτήριο της επιχείρησης.

Όπως αναφέρεις σε ανακοίνωσή της η Creta Farm, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση και στενή συνεργασία με τη διοίκηση, oι συνασφαλίστριες εταιρείες κατέβαλαν ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχισθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Παράλληλα, προχωρεί ταχύτατα η καταγραφή και ο υπολογισμός του συνολικού ύψους των ζημιών που υπέστησαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, o μηχανολογικός εξοπλισμός, οι πρώτες ύλες και τα εμπορεύματα της εταιρείας, ώστε να διευθετηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η διαδικασία της πλήρους αποζημίωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα