Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 10:05

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών αγορών της Ευρώπης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.413,9 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.800,9 μονάδες με κέρδη 0,8% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.611,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,5%.

Θετικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία η χθεσινή άνοδος του Dow Jones, ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά νέα και η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/25/951587.htm .

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προέβη στην εκτίμηση ότι η εκτίναξη των τιμών του μαύρου χρυσού δεν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο της οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL κληθείς να σχολιάσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από τη σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, η γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP AG ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 44% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος ανερχόμενα στα 10 εκατ. ευρώ (12,1 εκατ. δολ.). Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 29%.

Εξάλλου, η γερμανική εταιρεία χημικών BASF επαναβεβαίωσε την προηγούμενη πρόβλεψή της για «σημαντική» αύξηση των πωλήσεων και των λειτουργικών της κερδών στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Τέλος, η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τις μετοχές των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών σε «θετική» από «ουδέτερη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα