Οι προβλέψεις της Marfin Hellenic για ΔΕΗ, Folli Follie και Τηλέτυπο

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 10:31
UPD:10:44

Σε 2.033 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, οι πωλήσεις της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2004 σημειώνοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Το EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 651 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 12% και τα καθαρά κέρδη στα 181 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 3%.

Η Marfin Hellenic αναμένει οριακή άνοδο στα έξοδα καυσίμων, παρά τη μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, λόγω αυξημένης παραγωγής λιγνίτη, τη συνεισφορά υδροηλεκτρικής παραγωγής, εκπτώσεων που χορηγήθηκαν από τους προμηθευτές, μειωμένη ζήτηση και ενίσχυση του ευρώ.

Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν αύριο, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

H Marfin Hellenic διατηρεί τη θετική της στάση για τη ΔΕΗ αναμένοντας αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 15% το 2004, στα 1,52 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Folli Follie, οι πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 92,8 εκατ. ευρώ (+32%), το EBITDA στα 28,9 εκατ. ευρώ (+21%) και τα καθαρά κέρδη στα 30,1 εκατ. ευρώ (+13%).

Σύμφωνα πάντα με τη Marfin Hellenic, η δυνατή οργανική ανάπτυξη, η εξάπλωση του δικτύου και η περιορισμένη αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων κατά 31% στο δεύτερο τρίμηνο του 2004.

Οι εταιρείες του κλάδου διεθνώς, όπως επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Hellenic, που έχουν ανακοινώσει πωλήσεις δευτέρου τριμήνου, επιβεβαιώνουν τις πολύ καλές εμπορικές συνθήκες που λογικά θα αντικατοπτριστούν στα αποτελέσματα της Folli Follie.

Τα περιθώρια κέρδους αναμένονται μειωμένα λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την εξάπλωση του δικτύου και τη συνεισφορά των αφορολόγητων πωλήσεων. Χωρίς τη συμμετοχή των ΚΑΕ τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένονται να αυξηθούν κατά 29%, στα 25,9 εκατ. ευρώ. Τα θετικά νέα αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν τη μετοχή.

Τα αποτελέσματα της Folli Follie θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο, Πέμπτη, 26 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά τέλος, τα αποτελέσματα του Tηλέτυπου, η Marfin Hellenic αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις 69,5 εκατ. ευρώ (+10,8%), λόγω των ισχυρών μικτών διαφημιστικών εσόδων (+13,4%), ενοποιημένα EBITD στα 10,7 εκατ. ευρώ (+7,1%), και ΕΒΙΤ (στα 9,4 εκατ. ευρώ (+12,8%), λόγων των αυξημένων λειτουργικών εξόδων. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένονται σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα (-0,5%), στα 7,3 εκατ. ευρώ, αρνητικά επηρεασμένα από αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του Τηλέτυπου θα ανακοινωθούν αύριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα