ΕΚΤ: Στη δημοσιότητα ο κανονισμός για το πλαίσιο του ΕΕΜ

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:07
UPD:14:09
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τον κανονισμό για το πλαίσιο σχετικά με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κανονισμός θέτει τις βάσεις για τη διεκπεραίωση του έργου που θα αναλάβει ο ΕΕΜ ως επόπτης των τραπεζών της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του 2014. Σύμφωνα με την Κομισιόν, πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τη δημιουργία του ΕΕΜ, η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η ταυτοποίηση των σημαντικών τραπεζών που θα υπόκεινται στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στον κανονισμό του Συμβουλίου για τον ΕΕΜ και αναπτύσσονται περαιτέρω στον κανονισμό για το πλαίσιο ΕΕΜ. Το αποτέλεσμα της εν λόγω διαδικασίας αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Στον κανονισμό για το πλαίσιο ΕΕΜ αποτυπώνονται τα σχόλια που υπέβαλαν τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης. Τα σχόλια αυτά, μαζί με τη σχετική ενημερωτική δήλωση και το κείμενο του κανονισμού, δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα