Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 11:07
UPD:11:11
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την εξάντληση των ανοδικών καταλυτών που παρατηρείται έντονα αυτόν τον μήνα στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, στις 11:07, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 1.227,15 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται στα 12,8 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 8,3 εκατ. τεμάχια  

Όπως αναφέρει το Market Βeat, η εστίαση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος σε πολύ λίγους τίτλους υπογραμμίζει τη δυσκολία προσέλκυσης νέων επενδυτών στην αγορά της Αθήνας και την διάθεση για ανακύκλωση των ήδη τοποθετημένων κεφαλαίων. Δύσκολη φαίνεται στους αναλυτές μια πτήση πάνω από την τρέχουσα μιζέρια χωρίς ροή ειδήσεων που να ξεσηκώσει τους θεσμικούς. Γιατί φαίνονται σκυμμένοι πάνω στα τεφτέρια όπου υπολογίζουν την πιθανή πορεία των τιμών των τραπεζών στη φάση που δυο ολοκλήρωσαν τις ΑΜΚ και εισήχθησαν οι νέες μετοχές τους προς διαπραγμάτευση, και οι άλλες δυο θα ανακοινώσουν με λεπτομέρειες την τιμή συμμετοχής στις ΑΜΚ τους.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η έντονη αδυναμία διακράτησης των 1250 μονάδων και κίνησης προς το πρώτο όριο του επιπέδου αντίστασης των 1280 με 1305 μονάδων δείχνει να επιφέρει νέα καθοδική πίεση προς τη ζώνη 1200 με 1180 μονάδων, με πιθανή έκβαση την πτωτική της λύση και κυματική κίνηση προς τις 1160 με 1140 μονάδες. Έντονη αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό μπορεί να φέρει μόνο η επιβεβαιωμένη δυναμική διαπερατότητα του Δείκτη πάνω από τις 1280 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Εθνική διορθώνει σήμερα μετά τα κέρδη της χθεσινής ημέρας, κινούμενη στα 3 ευρώ με απώλειες 3,23%. Συνεχίζεται η βίαιη διόρθωση της Eurobank, η οποία χάνει σήμερα 5,13% στα 0,37 ευρώ. Σήμερα είναι η τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, χάνοντας περί το 15% με όγκους που ξεπέρασαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις τα 3 εκατ. τεμάχια.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον Γενικό Δείκτη το -2,51% της ΔΕΗ, ενώ πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Jumbo, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και της ΕΕΕ. Στον αντίποδα, Πειραιώς και Alpha Bank κινούνται σταθερά με κέρδη περί 0,5% από την αρχή της συνεδρίασης, απορροφώντας και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του συναλλακτικού ενδιαφέροντος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα