Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 14:05
UPD:14:17
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία φθοροποιό συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και αναζήτηση ενός καταλύτη που θα δείξει το δρόμο στους επενδυτές.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,70% στις 1.221,58 μονάδες, με τον τζίρο στα 41,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 18 εκατ. τεμάχια.


Περίπου το 60% του σημερινού όγκου κατευθύνεται στις μετοχές της Πειραιώς και της Alpha Bank, με την πρώτη να κερδίζει 1,76% και τη δεύτερη να χάνει 0,29%. Έτσι, όπως τονίζουν εγχώριοι αναλυτές συνεχίζεται η συναλλακτική απαξίωση για πλήθος εισηγμένων μετοχών, που επιβεβαιώνει με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο την μικρή συμμετοχή των εγχώριων "κωδικών λιανικής" στα χρηματιστηριακά τεκταινόμενα.

Πλέον η προσοχή της αγοράς στρέφεται στα επόμενα βήματα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, οι συζητήσεις για το οποίο πιθανότατα θα ενταθούν μετά τις προσεχείς εκλογές. Πλήθος δημοσιευμάτων σήμερα τόσο στον εγχώριο όσο και στον ξένο Τύπο σχολιάζουν την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, υπερτονίζοντας ότι πλέον το πρόγραμμα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο χρέος.

Στο επίκεντρο του συναλλακτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται επίσης ο ΟΠΑΠ, η MIG και η Εθνική, οι οποίες και αποτυπώνουν και τις δύο τάσεις του ταμπλό, ενώ ΟΤΕ και ΔΕΗ ασκούν περαιτέρω πιέσεις στον Γενικό Δείκτη με απώλειες 1,78% και 2,03% αντίστοιχα. Τέλος, η μεγάλη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank δεν αποτυπώνεται στο ταμπλό, με τη μετοχή να υποχωρεί κατά 6,19% στα 0,3940 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα