Ελαφρά διαφοροποίηση της τιμής του αργού

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 08:00

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, μετά την υποχώρησή του κατά 3,9% χθες, τη μεγαλύτερη υποχώρηση τεσσάρων ημερών σε σύνολο εννέα μηνών, καθώς κυβερνητική έκθεση έδειξε, ότι οι προμήθειες βενζίνης στις ΗΠΑ ήταν υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν.

Το πετρέλαιο υποχώρησε για τέταρτη ημέρα χθες, στα 43,47 δολ., κλείνοντας στη χαμηλότερη τιμή σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας, ότι τα αποθέματα έμειναν αμετάβλητα στα 205,7 εκατ. βαρέλια.

Η τιμή του πετρελαίου για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο οκτώ σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 43,55 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 11:08' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,74 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Αυγούστου. Αυτή ήταν η πρώτη υποχώρηση που σημείωσε το πετρέλαιο σε τέσσερις συνεδριάσεις από τον Φεβρουάριο.

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ σε βενζίνη, αυξήθηκαν 11%, φθάνοντας τα 992.000 βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που πέρασε. Η ζήτηση υποχώρησε 1%, στα 9,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η τιμή της βενζίνης για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου μειώθηκε 6,57 σεντς, ποσοστό 5,2% κλείνοντας χθες στο 1,1946 δολ. στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιουνίου. Διαπραγματεύθηκε στο 1.1970 στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, ενώ βρίσκεται 11% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται, ότι οι τιμές του πετρελαίου, παραμένουν 38% υψηλότερα σε σύγκριση με το έτος που πέρασε, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για τις προμήθειες από το Ιράκ και την αύξηση της ζήτησης. Την Παρασκευή, οι τιμές του αργού για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου αναρριχήθηκαν στα 49,40 δολ. το βαρέλι, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής τους, φθάνοντας στην υψηλότερη τιμή από το 1983, όταν άρχισε να διαπραγματεύεται το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη. Η τιμή για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε 8,8% από την περασμένη Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα