Swiss Re : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 08:33
UPD:08:39

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο εξάμηνο, μετά την αύξηση των ασφαλίστρων, και των χαμηλότερων απαιτήσεων για αποζημιώσεις, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Swiss Reinsurance Co.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισ. δολ.) έναντι 691 εκατ. φράγκων, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της Swiss Reinsurance, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων 11 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα ανήρχοντο σε 1,09 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Swiss Re, όπως και οι ανταγωνίστριές της, ευνοήθηκαν οικονομικά, καθώς οι απαιτήσεις για φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία, με έδρα τη Ζυρίχη, ανακοίνωσε, ότι τα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους θα είναι υψηλά.

Οι ζημίες από τις καταστροφές θα αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο, μετά τον τυφώνα Charley, που έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα στις 13 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να προκληθούν καταστροφές περίπου 14,5 δισ. δολ. Η εταιρεία, έχει ανακοινώσει ότι οι ζημιές από τον τυφώνα, θα είναι χαμηλότερες των 200 εκατ. δολ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/19/949982.htm .

Η μετοχή της Swiss Re, έχει υποχωρήσει 14% φέτος, έναντι μείωσης 6,2% του δείκτη των 25 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index. Οι μετοχές της γερμανικής Munich Re, της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, έχουν χάσει ποσοστό της τάξης του 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα