Fortis: 29% η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 10:09

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 29%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Fortis, καθώς είχε χαμηλότερα έσοδα από τις επενδύσεις σε μετοχές και τα έσοδα από τις ασφάλειες μειώθηκαν, μετά την πώληση μεριδίων στο τμήμα της στις ΗΠΑ, Assurant.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, υποχώρησαν στα 803 εκατ. ευρώ (968 εκατ. δολ.) από 1,12 δισ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 636 εκατ. ευρώ.

Η Fortis ευνοήθηκε από τις υψηλότερες αγορές μετά από τρία χρόνια πτώσης. Παράλληλα, ο επικεφαλής της, Anton van Rossum, 59 ετών, μειώνει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και αυξάνει τις εργασίες της στην Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), τη ίδια στιγμή που επεκτείνεται στην Ισπανία και στην ιδιωτική τραπεζική της Ευρώπης.

«Τα κέρδη ήταν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, τόσο στο τραπεζικό όσο και στο τμήμα των ασφαλειών», ανέφερε ο Ivo Geijsen, αναλυτής της BankOyens & van Eeghen, στο Αμστερνταμ.

«Η εταιρεία είναι περισσότερο αισιόδοξη τώρα, από ό,τι ήταν το περασμένο τρίμηνο» ανέφερε ο Van Rossum και σύμφωνα με τον ίδιο, περιμένει τουλάχιστον 10% αύξηση των καθαρών λειτουργικών κερδών στο σύνολο του 2004.

Οι μετοχές της Fortis έχουν κερδίσει φέτος συνολικά ποσοστό 12% και είχαν τη δέκατη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των 48 εταιρειών, που απαρτίζουν τον Dow Jones Euro Stoxx Bank index, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 23 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα