Hilton Group : Ξενοδοχεία και στοιχήματα εκτινάσσουν τα κέρδη

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 10:22

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ σχεδόν κέρδη, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Hilton Group Plc, που διαχειρίζεται ανά τον κόσμο τα ξενοδοχεία Hilton, μετά την ανάκαμψη της ζήτησης για κρατήσεις δωματίων, αλλά και της αύξησης των εργασιών της αλυσίδας στοιχημάτων Ladbrokes.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 136,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (245 εκατ. δολ.) ή 8,5 πένες ανά μετοχή, από 50,2 εκατ. λίρες ή 3,2 πένες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο.

H Ladbrokes, η οποία δέχεται στοιχήματα για ο,τιδήποτε, από κυνοδρομίες μέχρι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, προσελκύει περισσότερους παίκτες, μετά την αναμόρφωση της βιομηχανίας στοιχημάτων από τη βρετανική κυβέρνηση.

Επίσης η Hilton κάνει περισσότερες κρατήσεις δωματίων, καθώς το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, άρχισε να αναζωογονεί το ενδιαφέρον του κόσμου για ταξίδια στο εξωτερικό.

«Η ανάκαμψη στον τομέα των ξενοδοχείων, θα χρειαστεί ακόμη δύο με τρία χρόνια, οπότε βλέπουμε περαιτέρω βελτίωση το επόμενο έτος, αλλά δεν φαίνεται πλήρης ανάκαμψη του κλάδου μέχρι το 2006», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, David Michels, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Αυτός ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, θα είναι πολύ καλοί μήνες».

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας από τη δραστηριότητά της στον κλάδο των ξενοδοχείων, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας τα 67,1 εκατ. λίρες το πρώτο εξάμηνο, καθώς τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, τουλάχιστον σε ποσοστό της τάξης του 9,2% το έτος. Τα κέρδη της Ladbrokes εκτινάχθηκαν κατά 51%, φθάνοντας τα 153,7 εκατ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα