Επικουρικά μέτρα για τη βιομηχανική τομάτα

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 21:59

Επικουρικά μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής απορρόφησης της αυξημένης παραγωγής βιομηχανικής τομάτας, έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

- προσωρινό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων (ίσως ανά δεκαπενθήμερο), το οποίο οριστικοποιείται πριν την έναρξη των παραδόσεων από τα συμβαλλόμενα μέρη (δηλαδή βιομηχανίες και Ομάδες Παραγωγών) και διαβιβάζεται στην οικεία Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πέντε (5) μέρες πριν την έναρξη των παραδόσεων.

- χρηματικό πρόστιμο στις μεταποιητικές επιχειρήσεις ισόποσο της αξίας του προϊόντος που ενώ ήταν διαθέσιμο από τους παραγωγούς δεν παραλήφθηκε από τη βιομηχανία στα πλαίσια της σύμβασης τηρουμένου του οριστικού χρονοδιαγράμματος παραδόσεων. Διαδικασία διαπίστωσης και επιβολή προστίμου από την οικεία Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και σε δεύτερο βαθμό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Μη χορήγηση έγκρισης λειτουργίας στην περίπτωση αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων. Για την έγκριση θα συνεκτιμηθεί το ποσοστό απορρόφησης των συμβατικών ποσοτήτων καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων κατά την παρελθούσα χρήση.

- έλεγχοι για τις ποσότητες προϊόντων τομάτας που εισάγονται από τρίτες χώρες, καθώς και στα στάδια της διακίνησης και της τυποποίησης τους από τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε)

- έλεγχος ισοζυγίου πρώτης ύλης/τελικών προϊόντων από τα Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα