Ανοδικά κινείται το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 07:28
UPD:12:55

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το γιέν στην Ασία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο δείκτης Nikkei οδεύει να κλείσει με άνοδο, για δεύτερη εβδομάδα, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Το νόμισμα κινήθηκε επίσης ανοδικά, μετά την υποχώρηση των τιμών χθες για πέμπτη ημέρα, γεγονός που περιόρισε τις ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Ιαπωνία, η οποία εισάγει όλο το πετρέλαιο που καταναλώνει. Χθες το γιέν σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι του δολαρίου μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς έκθεση έδειξε, ότι οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν περισσότερες ιαπωνικές μετοχές μέσα στις πέντε ημέρες που έληξαν στις 20 Αυγούστου, από ό,τι είχαν αγοράσει οποιαδήποτε στιγμή από τα μέσα Ιουλίου.

«Η ανάκαμψη του Nikkei σίγουρα θα προσελκύσει ξένα κεφάλαια και θα ισχυροποιήσει το γιέν», ανέφερε ο Harvinder Kalirai, επικεφαλής έρευνας αγοράς στο Σύδνεϋ με την State Street Corp., τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο, συμπληρώνοντας: «Η μείωση της τιμής του πετρελαίου απομάκρυνε την πίεση που ασκείτο στο γιέν».

Εναντι του δολαρίου το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 109,39 στις 12:05' μ.μ. ώρα Τόκυο, από 109,68 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 132,55 από 132,73 γιέν. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,4% και συνολικά 5,8% από τη στιγμή που διαπραγματεύθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, στις 16 Αυγούστου.

Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν 75 δισ. γιέν (682 εκατ. δολ.) ιαπωνικών μετοχών την εβδομάδα που πέρασε, έναντι 64,6 δισ. γιέν που είχαν αγοράσει σε μετοχές την προηγούμενη από την τελευταία εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα