Αισιόδοξοι για την οικονομία οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

Έρευνα του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 16:29
UPD:16:31
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν βελτίωση των οικονομικών συνθηκών είναι σχεδόν ίσο με εκείνο αυτών που προβλέπουν αύξηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή ανάκαμψη ή τουλάχιστον ηπιότερη ύφεση.

Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο επόμενο δωδεκάμηνο εκφράζουν οι σύμβουλοι μάνατζμεντ επιχειρήσεων, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έρευνα στις επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΣΜΑ Παντελής Κούκος, κατά την παρουσίαση του νέου δείκτη Εμπιστοσύνης Συμβούλων Μάνατζμεντ (GMCCI), ποσοστό 62% των συμμετεχόντων προβλέπει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, η οποία εκτιμάται ότι θα προέλθει από την προσδοκώμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν βελτίωση των οικονομικών συνθηκών είναι σχεδόν ίσο με εκείνο αυτών που προβλέπουν αύξηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή ανάκαμψη ή τουλάχιστον ηπιότερη ύφεση. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα ποσοστό 34%, που θεωρεί ότι η ύφεση θα συνεχιστεί.

Από την άλλη πλευρά, οι προβλέψεις για την ανεργία δεν είναι ευοίωνες. Το 62% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάμψη της ανεργίας το επόμενο δωδεκάμηνο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΣΜΑ, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η προσδοκώμενη βελτίωση της οικονομικής συγκυρίας δεν θα έχει άμεσες επιδράσεις στην απασχόληση. Ενθαρρυντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων προβλέπει κάμψη της ανεργίας και μόνο ένα μικρό μερίδιο εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξησή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα