Μπάμπης Βωβός: Mείωση κερδών στο α΄εξάμηνο

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 13:05

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2004 της εταιρείας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.

Σε εταιρικό επίπεδο τα έσοδα κινήθηκαν ανοδικά κατά 8,5% στα 43,96 εκ. ευρώ, ενώ τόσο τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), όσο και τα προ φόρων υποχώρησαν κατά 15,5% στα 13,73 εκατ. ευρώ και 23% στα 9,47 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των εσόδων από τις θυγατρικές της εταιρείας, καθώς και τα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα που απορρέουν από το τρέχον επενδυτικό της πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα σε επίπεδο ομίλου υποχώρησαν κατά 28% στα 47,53 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA κατά 32% στα 14,18 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη κατά 42% στα 9,64 εκατ. ευρώ.

Για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι η εικόνα του 1ου εξαμήνου θα βελτιωθεί λόγω συμφωνιών που έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, αλλά και της έναρξης σημαντικού μεγέθους real estate projects που αναμένεται να ενισχύσουν τόσο τα έσοδα όσο και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται η πρόσφατη υπογραφή συμβολαίου με την πολυεθνική Carrefour ύψους 53 εκατ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή Εμπορικού Κέντρου επιφανείας ανωδομής 24.000 τετραγωνικών μέτρων στο Δέλτα Φαλήρου, η λήψη οικοδομικών αδειών για κατασκευή και διαχείριση παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πουνταζέζα Σουνίου, καθώς και συγκροτήματος κατοικιών στο Μαρούσι επί των οδών Πάτμου και Αγράφων.

Ολοκληρώνονται επίσης οι μελέτες για τρία νέα συγκροτήματα στον Α.Κ. Βαρυμπόμπης επί της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στα Ο.Τ. 270, 271, 273, ένα εκ των οποίων αφορά συγκρότημα γραφείων - καταστημάτων συνολικής επιφανείας 20.000 τ.μ. τα δε άλλα δύο αφορούν συγκροτήματα κατοικιών συνολικής επιφανείας 13.000 τ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα