Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς η έντονη αισιοδοξία που επικρατεί για την αύξηση των εταιρικών κερδών, βοηθά στην περαιτέρω άνοδο των τιμών των μετοχών.

Οι μετοχές Kookmin Bank σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωσή του επικεφαλής της, ότι τα καθαρά της κέρδη, το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, βελτιώνονται.

Ανοδικά κινούντο και οι μετοχές της Softbank Corp., μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω της μετοχής της, από τη Morgan Stanley, επικαλούμενη τη σταθερότητα της προοπτικής ανάπτυξης της εταιρείας. Οι μετοχές της BHP Billiton σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για σχεδόν διπλάσια αύξηση της παραγωγής κωκ.

«Τα στοιχεία για την αύξηση των εταιρικών κερδών, σε αντίθεση με την αναμενόμενη συρρίκνωση, θα είναι η κινητήριος δύναμη της αγοράς», ανέφερε ο Shigeharu Shiraishi, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο.

Ο Shiraishi, συμπλήρωσε, ότι μετοχές ιαπωνικών βιομηχανιών παραγωγής χάλυβα, όπως της Nippon Steel Corp. και της JFE Holdings Inc., είναι καλές επενδύσεις, λόγω της προοπτικής αύξησης των κερδών τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές της περιφέρειας, κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 89,87 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες των δύο ημερών σε ποσοστό 0,5%, στις 11:51' π.μ., ώρα Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν κινούντο ανοδικά.

Ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό περίπου τριών μηνών, στις 16 Αυγούστου, όταν οι τιμές του αργού πετρελαίου πλησίασαν τα 50 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Από τότε μέχρι σήμερα κέρδισε 5,4%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, σε ποσοστό περίπου 14%.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 815,78 μονάδες και σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη από τους λοιπούς δείκτες στην περιφέρεια.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 3.582,30 μονάδες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 3.568,70 μονάδων, που είχε κλείσει στις 8 Ιουλίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 11.130,95 μονάδες και ο Topix κατά 0,6%, φθάνοντας στις 1.135,93 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία, που σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα