ΣΒΒΕ προς Μέρκελ: Ρευστότητα και υπερφορολόγηση απειλούν την ανταγνωστικότητα

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 16:52
UPD:17:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης (φωτογραφία αρχείου).

Την έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση ανέφερε ως βασικά προβλήματα για την ανταγωνιστικότητα ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, στη διάρκεια της συνάντησης της καγκελαρίου της Γερμανίας με εκπροσώπους φορέων υποστήριξης επιχειρηματικότητας της χώρας.

«Παρά τα αδιαμφισβήτητα θετικά επιτεύγματα της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, η πραγματική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο περιθώριο, με βασικά προβλήματα την παντελή έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση, προβλήματα που καθημερινά μειώνουν περαιτέρω την εύθραυστη ανταγωνιστικότητα της» ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Σαββάκης.

Εφόσον το δημοσιονομικό πρόβλημα εν πολλοίς έχει λυθεί, ο κ. Σαββάκης ζήτησε από την κα Μέρκελ, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας «να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα», καθιστώντας το χρέος μακροχρόνια βιώσιμο, έτσι ώστε να αποτελέσουν παρελθόν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αντιστρέφοντας προς το θετικό το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να αναπτύξει και να εφαρμόσει, το ταχύτερο δυνατόν, ένα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη», στο επίκεντρο του οποίου θα τοποθετείται με σαφήνεια η παραγωγική βάση της χώρας και η βιομηχανία.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα