ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την ανακοίνωση της Intel Corp., ότι τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα, αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
«Η Intel, είναι η ηγέτιδα της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, οπότε, οποιαδήποτε συρρίκωνση των κερδών της, είναι απογοητευτική», ανέφερε ο Hiroyuki Kotoku, o οποίος διαχειρίζεται 64 δισ. δολ. σε μετοχές με την Tokio Marine % Fire Insurance Co. Οι μετοχές της Intel, της μεγαλύτερης παραγωγού chip στον κόσμο, υποχώρησαν κατά 9%, στις διαπραγματεύσεις μετά τη συνεδρίαση.
Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,5%, φθάνοντας στις 89,49 μονάδες, στις 12:13', ώρα Τόκυο. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, τον οποίον απαρτίζουν μεταξύ άλλων η Tokyo Electron και η Samsung Electronics, είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών 10, που συνθέτουν τον δείκτη.
Ο MSCI Asia Pacific, εμφάνισε ελαφρά διαφοροποίηση αυτήν την εβδομάδα, καθώς μερίδα επενδυτών περίμενε για κάποια οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία θα δείξουν στέρεη οικονομική ανάπτυξη. Χθες, κυβερνητική έκθεση, έδειξε, ότι περισσότεροι Αμερική έκαναν για πρώτη φορά αίτηση για εργασία, από ό,τι είχαν κάνει από τα μέσα του Απριλίου. Σήμερα θα ανακοινωθεί και η έκθεση για τους μισθούς του Αυγούστου.
Οι δείκτες στην περιφέρειας κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊλάνδη, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έχανε 0,3%, φθάνοντας στις 11.125,22 μονάδες. Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex υποχωρούσε σε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 5.798,80 μονάδες.
Η Intel, ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις το τρίμηνο θα κυμανθούν από 8,3 έως 8,6 δισ. δολ., έναντι 8,6 έως 9,2 δισ. δολ. που προέβλεπε νωρίτερα και το περιθώριο κέρδους θα είναι στο 58% έναντι 60% αντιστοίχως.