Μειωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για οδηγούς που κατέθεσαν πινακίδες

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 16:39
UPD:16:40
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η ρύθμιση, εφόσον τελικώς κατατεθεί κάτι που προγραμματίζεται να γίνει άμεσα, θα αποτελέσει ανάσα για χιλιάδες οδηγούς με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα επιτρέπει στους περισσότερους από 700.000 οδηγούς που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους να τις ανακτήσουν πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας μόνο για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος της εκάστοτε χρονιάς, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση, εφόσον τελικώς κατατεθεί κάτι που προγραμματίζεται να γίνει άμεσα, θα αποτελέσει ανάσα για χιλιάδες οδηγούς με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Ειδικά στα αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών που επιβαρύνονται καιε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το κέρδος μπορεί να ξεπεράσει τα 300 με 400 ευρώ καθώς οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να καταβάλλουν τσ τέλη ολόκληρης της χρονιάς όπως ισχύει τώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος. Συζητείται το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί αμεσα η δέσμευση του πρωθυπουργού για αλλαγή του μηχανισμού πληρωμής του ΦΠΑ ώστε ο φόρος να πληρώνεται όταν θα εισπράττεται ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει η διάταξη πουθα αναθέτει σε συμβολαιογράφους την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 με τις μεταβολές την ακίνητη περιουσία. Νόμος θα γίνει και η διάταξη για τον συμψηφισμό οφειλών με όλους τους φορείς του Δημοσίου.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα