«Δεν χρειάζονται σκληρά μέτρα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 13:19

«Δεν χρειάζονται σκληρά μέτρα. Χρειάζεται να κάνουμε λογικές κινήσεις που θα κάνουν τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική, καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία, τη σπατάλη, μαζεύοντας τις δαπάνες και βάζοντας τάξη στα δημοσιονομικά, δίνοντας κίνητρα και, κυρίως, βγάζοντας τα αντικίνητρα για να γίνουν επενδύσεις στον τόπο μας». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση για το αν χρειάζονται σκληρά μέτρα στο Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αρκέστηκε να απαντήσει ότι το θέμα δεν συζητήθηκε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να θέσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό επί τάπητος, ο κ. Κυριακόπουλος είπε: «Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα, που, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν νομίζω να είναι από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα της μείωσης του ωραρίου, ο κ. Κυριακόπουλος απάντησε: «Όχι δεν μπήκαμε σε συγκεκριμένα τέτοια μέτρα. ¶λλωστε αυτά όπως ξέρετε είναι θέματα που θα απασχολήσουν τους κοινωνικούς εταίρους. Έχουμε συμφωνήσει στα πλαίσια της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι πρόεδροι να ξεκινήσουμε μια συζήτηση με τα θέματα που σχετίζονται με τις ώρες εργασίας».

Για τα υπόλοιπα θέματα ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε προσεχή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες. «Σε δέκα ημέρες που θα έχει τελειώσει και παρουσίαση της κυβέρνησης στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την ευκαιρία να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα