Άρση της ποινικοποίησης των οφειλών προς ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 09:58
UPD:10:01
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΣΕΕ προτείνει τη διατήρηση μόνο των αστικών μέτρων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις οφειλές των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων προς τα δικά τους ταμεία.

Πλήρη άρση της ποινικοποίησης των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης. 

Όπως αναφέρει, «είναι πολλοί πλέον οι έμποροι που έχουν ασφαλιστικές οφειλές και -εκτός από τα όρια της φτώχειας που ήδη έχουν χτυπήσει την πόρτα τους- επικρεμάται επιπλέον επάνω από το κεφάλι τους και η «δαμόκλειος σπάθη» της ποινικής δίωξης και της φυλάκισης».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, «πρέπει να καταργηθεί επιτέλους αυτό το επαχθές μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στην φυλακή επειδή έχει προς το ταμείο οφειλές, που -ούτως ή άλλως- αφήνουν τον ίδιο και την οικογένειά του χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Η Συνομοσπονδία προτείνει τη διατήρηση μόνο των αστικών μέτρων (τα οποία μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις είναι υπεραρκετά), όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις οφειλές των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων (δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών κλπ.) προς τα δικά τους ταμεία.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα