Bloomberg - Reuters: Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 12:24
UPD:12:45
REUTERS/DADO RUVIC

Αύριο αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας εμμέσως τις διαρροές περί της έναρξης των προσφορών σήμερα.

Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα εντός της ημέρας από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ήδη έχει κεφραστεί ισχυρό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, ενώ έχει τεθεί ατύπως το όριο του 5,3% στο επιτόκιο για να κριθεί επιτυχημένη η έκδοση.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδόσει ομόλογο 5ετούς διάρκειας με ιδιωτική τοποθέτηση, ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια σε περίπτωση που η ζήτηση είναι αυξημένη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημειώνεται εδώ ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται σήμερα στο 6,16%, από 6,12% χτες, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2012 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στο 44,21%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα