Απώλειες άνω του 1% για τη Wall Street

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 23:09
UPD:23:16
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, με τον δείκτη Nasdaq να συνεχίζει την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας στον απόηχο των ανησυχιών για το ύψος της αποτίμησης των μετοχών του και μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,02% στις 16.245,87 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,16% στις 4.079,75 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,08% στις 1.845,04 μονάδες.

Επί τρεις ημέρες ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση, διευρύνοντας σήμερα τις απώλειες στο 3,8%, ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση του έφτασε έως και το 1,6%. Το 2013 η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου έφτασε έως και το 35%, οδηγώντας έως και σήμερα το δείκτη να διαπραγματεύεται 31,5 φορές υψηλότερα των κερδών των εταιρειών του, ήτοι το διπλάσιο από το επίπεδο που διαπραγματεύεται ο δείκτης S&P 500.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Facebook ανέκαμψε με κέρδη 0,5% στο τέλος της συνεδρίασης, μετά από ενδοσυνεδριακή πτώση που έφτασε έως και 4,6%.

Τη δική της bear market φαίνεται ότι βιώνει η Tesla, η οποία σήμερα έκλεισε το -2,1%, διευρύνοντας στο 20% τις απώλειες από τα ιστορικά υψηλά των 265 δολαρίων που είχε φτάσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Απώλειες 9% για την φαρμακευτική MannKind, καθώς η Επιτροπή Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την περίοδο αξιολόγησης του φαρμάκου Afrezza, για την ινσουλίνη.

Στον αντίποδα, η Questcor Pharmaceuticals ενισχύθηκε κατά 16%, καθώς διέρρευσε ότι πιθανότατα να εξαγοραστεί από την Mallinckrodt, έναντι του ποσού των 5,6 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Mallinckrodt ενισχύθηκαν κατά 9%.

Κέρδη 2% κατέγραψε η Kellogg, καθώς διέρρευσε ότι πιθανότατα να αποτελέσει στόχο εξαγοράς μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι αγορές πλέον αναμένουν το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης, όπου άτυπα ξεκινά η περίοδος των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους. Αύριο ανακοινώνει τις τριμηνιαίες καταστάσεις η Alcoa, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εκείνες της JPMorgan, της Wells Fargo και της Bed, Bath & Beyond.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα