Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην υψηλή τεχνολογία το επενδυτικό ενδιαφέρον
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 18:55

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έκλεισαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστή τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα λόγω τις αργίας στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.563,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,29%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.673,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,19% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 3.887,58 μονάδες με κέρδη 0,53%.

Η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics ενισχύθηκε κατά 2,10%. Ο επικεφαλής της STM, Πασκάλ Πιστόριο, δήλωσε ότι η διοίκηση δεν προτίθεται να αλλάξει τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της εταιρείας εν αντιθέσει με την αμερικανική Intel, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδά της κατά το τρέχον τρίμηνο. Η εν λόγω εταιρεία προβλέπει παράλληλα ρυθμό ανάπτυξης 14% για τις πωλήσεις ημιαγωγών το 2005 σε παγκόσμιο επίπεδο

Με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ στις ΗΠΑ η Challenger, Gray & Christmas ανακοινώνει τα στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής της Φέντεραλ Ρεζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, μιλά ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές για το 2004. Η Φέντεραλ Ριζέρβ θα δημοσιεύσει επίσης το Μπεζ Βιβλίο σχετικά με τις συνθήκες της οικονομίας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., την οποία θα παρακολουθήσει και ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο, καθώς και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού για τον Αύγουστο..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα