Αφήνει πίσω τα «πέτρινα» χρόνια το Χ.Α.

Πρώτη εισαγωγή στην Κύρια Αγορά από το 2009 - Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η κατηγορία Στήριξης Επιχειρηματικότητας
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 07:00
UPD:08:58
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα είναι πλέον τα μηνύματα προσδοκιών για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που αποτυπώνονται στο Χρηματιστήριο, καθώς για πρώτη φορά από το 2009 ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία εισαγωγής εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., έπειτα απο πέντε "πέτρινα" χρόνια, ενώ ιδιαίτερα θετικής αποδοχής έχει τύχει από τους επαγγελματίες της αγοράς πριν ακόμα ξεκινήσει η νέα κατηγορία διαπραγμάτευσης μετοχών ΣΤΕΠ (Στήριξης Επχειρηματικότητας).

Η νέα εταιρία που θα εισαχθεί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος», που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με σύμβουλο έκδοσης πιθανότατα την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Κύρια Αγορά από τον Ιούλιο του 2009. Το 2014 αναμένεται να κλείσει με τουλάχιστον δύο ακόμα εισαγωγές εταιρειών στην Κύρια Αγορά του ΧΑ ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της ΕΝ.Α ΣΤΕΠ για την οποία το εκδηλωθέν ενδιαφέρον είναι ήδη ισχυρό και αναμένεται η επίσημη έναρξη λειτουργία της.

Και ενώ οι επιπτώσεις από τον επί χρόνια επαπειλούμενο κίνδυνο υποβάθμισης από τον οίκο FTSE έχουν πλέον περιοριστεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής οίκος έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση κάποιων από τα κριτήρια που έως σήμερα αξιολογεί αρνητικά.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα