Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 07:01
UPD:07:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση της Mitsui Sumitomo Insurance Co., ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αγοράσει τις δραστηριότητες της Aviva Plc στην Ασία.

Κέρδη σημείωναν και οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., μετά την ανακοίνωσή της, ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση μεριδίου της χρηματιστηριακής της εταιρείας στην Norinchukin Bank Ltd., την κύρια δανείστρια των αγροτικών εταιρειών της Ιαπωνίας.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας αρχίζουν να κοιτάζουν πάλι την εσωτερική αγορά, προκειμένου να αυξήσουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους, κάτι που ωθεί ανοδικά τις μετοχές», ανέφερε ο Taiji Yoshida, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η κίνηση της Μizuho ενδέχεται να βελτιώσει τον ισολογισμό της».

Ο Nikkei κέρδιζε 2,56 μονάδες, φθάνοντας στις 11.246,93 μονάδες, στις 12:50' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 1.141,71 μονάδες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες σημείωναν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 33 κλάδων που απαρτίζουν τον δείκτη.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 5.826,72 μονάδες. Οι μετοχές της MediaTek Inc., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας chip για DVD, κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωσή της, ότι οι πωλήσεις της τον Αύγουστο αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημάδι, ότι οι ζήτηση των ηλεκτρονικών κινείται ανοδικά, πριν από την εορταστική περίοδο.

Οι μετοχές των νοτιο-κορεατικών τραπεζών, όπως της Kookmin Bank, σημείωναν απώλειες, μετά την ανακοίνωση της Goldman, Sachs & Co., ότι η αύξηση των τιμών των μετοχών ήταν υπερβολική συγκριτικά με την προοπτική των κερδών της τράπεζας.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 89,69 μονάδες.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τη Ν. Κορέα, τη Ν. Ζηλανδία και την Ινδονησία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα