Swiss Life: Χαμηλότερες συντάξεις, σημαντικά κέρδη

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 09:01

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των καθαρών της κερδών, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, Swiss Life, καθώς κατέβαλε πολύ λιγότερα ποσά σε συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 398 εκατ. ελβετικά φράγκα (313 εκατ. δολ.) έναντι 666 εκατ. φράγκων πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση και διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των 11 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 215 εκατ. ελβετικά φράγκα.

«Η εταιρεία κινήθηκε συστηματικά μπροστά και στον δρόμο που είχαμε χαράξει πριν από περίπου δύο χρόνια και κατάφερε να έχει μεγαλύτερη πρόοδο σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της το πρώτο εξάμηνο του 2004», ανέφερε ο επικεφαλής της, Rolf Doerig, στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία, ευνοήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό της αποζημίωσης στους συνταξιούχους στο 2,25% το 2004 από 3,5%. Τόσο η Swiss Life όσο και οι ανταγωνίστριές της, όπως η Credit Suisse καταβάλλουν το χαμηλότερο ποσοστό το οποίο βρισκόταν στο 4% από το 1985 έως το 2003.

Το πρώτο εξάμηνο η Swiss Life εξοικονόμησε 164 εκατ. ελβετικά φράγκα μετά τη νέα ρύθμιση από το σύνολο του ποσού που κατέβαλε στους συνταξιούχους.

Ο Doerig, 47 ετών, ο οποίος πούλησε δραστηριότητες της εταιρείας στην Ισπανία, τη Βρετανία και την Ελβετία από το Νοέμβριο του 2002 που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, μείωσε το κόστος λειτουργίας της κατά 16%, στα 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα πέρυσι, καθώς ξεπέρασε τον στόχο μείωσης των θέσεων εργασίας κατά 1.500 ανθρώπους, που είχε θέσει μέχρι το τέλος του 2004.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει φέτος ποσοστό 27% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg European Insurance. Η μετοχή υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 21% από τις 30 Μαρτίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη συγκέντρωση 1,15 δισ. φράγκων από την πώληση μετοχών και ομολόγων, προκειμένου να μεταβιβάσει την Banca del Gottardo της Ελβετίας σε μετόχους και κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία δεν κατάφερε δύο χρόνια να βρει αγοραστή για την Gottardo, την οποία απέκτησε το 1999 αντί 2,4 δισ. φράγκων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα