Γ. Κωστόπουλος: Επωφελείς για την οικονομία οι ΑΜΚ της Alpha Bank

Στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της τράπεζας
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 16:30
UPD:16:50

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στις ΑΜΚ που έχει πραγματοποιήσει η Alpha Bank οι οποίες, όπως είπε, έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τράπεζας αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Tη διαχρονική στήριξη του θεσμού του Χρηματιστηρίου από την Alpha Bank επεσήμανε ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χ.Α., στην οποία ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 1.846.153.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank που προέκυψαν από ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στις πάντα επιτυχημένες, όπως είπε, ΑΜΚ που έχει πραγματοποιήσει η Alpha Bank με τη στήριξη της ευρείας μετοχικής βάσης που διαθέτει, και οι οποίες, όπως είπε, έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τράπεζας αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 1.846.153.846 νέων ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, τιμής διάθεσης 0,65 ευρώ.

«Η επιτυχία αυτή έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ρόλο του Χρηματιστηρίου στην άντληση κεφαλαίων, τη στήριξη της χρηματοδότησης των εταιριών και εν τέλει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορώ να μην σημειώσω επίσης, ότι ο μηχανισμός της Κεφαλαιαγοράς, επέδειξε ευελιξία και ταχύτητα, με την έστω κρή συμβολή του, στο μεγάλο αυτό και πρωτότυπο εγχείρημα σε ότι αφορά τη διάρθρωση και τις διαδικασίες του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα