Οριακά υψηλότερα το Χ.Α.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 14:42
UPD:14:44
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Φωτογραφία αρχείου.

Περιορίζονται την τελευταία ώρα τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εικόνα να δείχνει μοιρασμένα πρόσημα στις μετοχές του FTSE25. Στήριγμα ωστόσο παρέχουν επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, στις 14:28, ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,16% στις 1.344,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ και ο όγκος τα 44 εκατ. τεμάχια.

Οι συναλλαγές παραμένουν σε υποτονικό τέμπο, ενώ ο όγκος των 44 εκατ. τεμαχίων διαστρεβλώνει την εικόνα που επικρατεί, καθώς τα 28 εκατ. έχουν πραγματοποιηθεί μόνο στη μετοχή της Alpha Bank. Η μετοχή εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα, κινούμενη μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, εξέλιξη πλήρως αναμενόμενη, καθώς την Παρασκευή (4/4) εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΟΤΕ και ΟΠΑΠ βρίσκονται στη μεριά των θετικών πρωταγωνιστών της συνεδρίασης, με κέρδη 2,67% και 1,44% αντίστοιχα, καθώς οι διοικήσεις τους, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα στοιχεία, έχουν προχωρήσει σημαντικά στην αναδιάρθρωση των ισολογισμών τους, ενώ σχεδιάζουν αμφότερες και νέες επενδύσεις.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το νομοσχέδιο για τη διάσπαση της ΔΕΗ, οδηγεί τη μετοχή να μπει στην "αίθουσα αναμονής", έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σήμερα η μετοχή σταθεροποιείται στα 12,28 ευρώ, με οριακές απώλειες, και μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Στον αντίποδα, η Folli Follie Group είναι στο -2,49% και η Τιτάν στο -2,25%, ενώ στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης η Autohellas υποχωρεί κατά 1,08% και η Άβαξ υποχωρεί κατά 0,53%



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα