Ομοβροντία θετικών δηλώσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 21:20
UPD:21:21
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιμιότυπο από την Οικογενειακή φωτογραφία του ECOFIN και του EUROGROUP.

Με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και το «πράσινο» φως για τη δόση «μαμούθ» των 6,7 δισ. στα μέσα Απριλίου, λήγει αισίως για την kυβέρνηση ένας επτάμηνος και πλέον κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων.

Στο περιθώριο των ευμενών σχολίων για την πορεία τους προγράμματος προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, σχεδόν από το σύνολο των Ευρωπαίων αξιωματούχων που βρίσκονται στο Ζάππειο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαν Σόιμπλε. Το βράδυ ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί στο δείπνο με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.     

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να βγει στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα με τα οποία η πλευρά των δανειστών έχει συνδέσει τις δύο υποδόσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει το 90% των προαπαιτούμενων.

Χωρίς κανείς να παραγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, σημειώνει στο naftemporiki.gr ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, η χώρα «έχει καλύψει τις ανάγκες της για το επόμενο 12μηνο, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του  ΔΝΤ»  ενώ και η ανακοίνωση του Eurogroup «δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πρόοδο της ελληνική οικονομίας».

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η κυβέρνηση από μεθαύριο κι όλας «μπορεί απερίσπαστα να ριχτεί στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών» ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένει την έλευση της Γερμανίδας Καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα .

Τέλος, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν την απάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα στήριξης μετά το καλοκαίρι, με τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται στην αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κι εμείς θέλουμε να συμφωνήσουμε και με αυτή την πρόβλεψη και με αυτή την αισιοδοξία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα