Ο Σπύρος Καπράλος επικεφαλής της εκτελεστικής διοίκησης της ΕΧΑΕ

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 19:45
UPD:19:49

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ στη σημερινή του συνεδρίαση, αφού αξιολόγησε τα συμπεράσματα της σχετικής εργασίας της PriceWaterhouseCoopers, επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής της εκτελεστικής διοίκησης όλων των εταιρειών του Ομίλου, τον κ. Σπύρο Καπράλο.

Ο κ. Καπράλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Από το 2000 έως σήμερα, αρχικά ως Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής και στη συνέχεια ως Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού και City Manager, υπηρέτησε την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά την προηγούμενη εικοσαετία (1979-2000) διετέλεσε στέλεχος και μέλος της διοίκησης Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στο εσωτερικό και το εξωτερικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Καπράλος γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1955. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) Διοίκησης Επιχειρήσεων στο INSEAD της Γαλλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company στο Παρίσι, στην Ν. Υόρκη, την Αθήνα και το Μιλάνο (1979-1990).

Από το 1991 έως το 1993 διετέλεσε υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α. και πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Αστήρ, ενώ από το 1994 έως το 1997 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Ήπειρος ΑΕΒΕ. Το 1998 ο κ. Καπράλος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος σύμβουλου της Τράπεζας Αθηνών, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της EFG Balkan Investments, της θυγατρικής εταιρείας του Τραπεζικού Ομίλου Λάτση, και αντιπρόεδρος του δ.σ. της Bulgarian Post Bank.

Ο κ. Καπράλος υπήρξε επίσης Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση, ενώ από το 1980 έως και το 1984 ήταν μέλος της Ελληνικής ομάδας υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Μόσχα και το Λος ¶ντζελες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα