Βιολογική γεωργία: Αυξημένες ενισχύσεις στους παραγωγούς

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 21:25

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2004 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, όσοι ενδιαφέρονται για ένταξη στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας/μέτρο 3.1 του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΠΑΑ).

Το πρόγραμμα προβλέπει την ένταξη 500 χιλ. στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ.

Επιλέξιμες είναι οι γεωργικές εκτάσεις με αροτραίες καλλιέργειες και κηπευτικά και οι μόνιμες φυτείες σε παραγωγική ηλικία. Το ελάχιστο μέγεθος της υπό ένταξη εκμετάλλευσης ανέρχεται σε τρία στρέμματα για τις πολυετείς καλλιέργειες και 0,5 στέμματα για τις ετήσιες καλλιέργειες και τα κηπευτικά, ενώ το ελάχιστο μέγεθος του αγροτεμαχίου ανέρχεται σε 0,5 στρέμματα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά πρόσωπα/κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, νομικά πρόσωπα και οι ιερές μονές του Αγίου Όρους που αναλαμβάνουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων του προγράμματος για χρονική περίοδο πέντε ετών.

Οι παλαιοί δικαιούχοι των οποίων έχουν λήξει ήδη ή λήγουν οι συμβατικές υποχρεώσεις, δύνανται να επανενταχθούν στο μέτρο, μετά την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της σύμβασής τους, για μία νέα πενταετία.

Δικαιούχοι που εντάχθηκαν στο μέτρο από τις 10.10.2000 και μετά, δύνανται να ζητήσουν διακοπή της σύμβασής τους και ένταξη με τις νέες προϋποθέσεις, εφόσον αυξήσουν την υπό ένταξη έκταση κατά 20% τουλάχιστον για τη νέα πενταετία.

Οι ενισχύσεις ανέρχονται μέχρι 90 ευρώ ανά στρέμμα, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όπου βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα