Σλοβενία: Άνοιξε βιβλίο προσφορών για ομόλογο 1,5 δισ. ευρώ

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 15:36
UPD:15:40
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές για μία τέτοια κίνηση, καθώς η απόδοση των σλοβενικών ομολόγων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τριετίας (φωτογραφία αρχείου).

Βιβλίο προσφορών για την έκδοση τριετούς ομολόγου σε ευρώ άνοιξε η Σλοβενία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Την είδηση είχε μεταδώσει νωρίτερα το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η σλοβενική κυβέρνηση θα επιδιώξει να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα προτίθεται να εκδώσει ομόλογα τριετούς διάρκειας, αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, και επταετούς διάρκειας, αξίας μέχρι 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές για μία τέτοια κίνηση, καθώς η απόδοση των σλοβενικών ομολόγων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τριετίας.

Η απόδοση των δεκαετών σλοβενικών ομολόγων διαμορφωνόταν σήμερα στο 3,66% και το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων στις 208 μονάδες βάσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών ομολόγων, MTS.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα