Αυστραλία: Μείωση της απασχόλησης τον Αύγουστο

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 08:05

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση εμφάνισαν τον Αύγουστο οι νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, σημάδι, ότι η ανάπτυξη στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, ενδέχεται να υποχωρεί, μετά την ταχύτερη ετήσια οικονομική ανάπτυξη που σημείωσε μέσα σε δύο χρόνια. Πτωτικά κινήθηκε το νόμισμα της χώρας, ενώ άνοδο σημείωσαν τα ομόλογα.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 6.600 θέσεις, για τρίτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,7%, καθώς λιγότεροι άνθρωποι έψαξαν για εργασία. Η απασχόληση τον Ιούλιο, είχε αυξηθεί κατά 15.200 θέσεις.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας και τα βασικά επιτόκια δανεισμού, είναι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός John Howard, του οποίου το κόμμα θα διεκδικήσει και πάλι τη νίκη στις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

«Η μείωση της απασχόλησης, ενδέχεται να δυσκολέψει την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, να λάβει μια απόφαση για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού», ανέφερε ο Michael Thomas, επικεφαλής των οικονομικών της ICAP Australia Ltd.

«Τα νούμερα είναι απογοητευτικά και τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα για την προεκλογική καμπάνια του Howard», πρόσθεσε ο Thomas, καταλήγοντας: «Η χαμηλή απασχόληση μπορεί να κρατήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού αμετάβλητα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα