Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων το Χ.Α.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 11:07
UPD:11:24
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη ξεκίνησε τις συναλλαγές το Χ.Α., στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του τριμήνου, αποτυπώνοντας την ανακούφιση από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χωρίς επικίνδυνες αναταράξεις.

Στις 11:02 ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 0,71% στις 1.337,24 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 13 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 9,7 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά πλέον κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εισηγμένων που ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Μαρτίου, με κυριότερες εκκρεμότητες τις ανακοινώσεις από ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Folli Follie και MIG. Παράλληλα, αύριο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου, θα τεθούν σε επιτήρηση ή θα προαχθούν σε κανονική διαπραγμάτευση όσες εταιρείες βελτίωσαν τα στοιχεία τους, ή επιδείνωσαν κάποιες ευαίσθητες περιοχές του ισολογισμού τους. Το ενδιαφέρον αναμένεται κυρίως σε Ιχθυοκαλλιέργειες, Κατασκευές και Συμμετοχές.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η εικόνα δεν έχει την απογοήτευση των προηγούμενων τριμήνων, ωστόσο είναι κατώτερη των προσδοκιών, η οποία εάν συνδυαστεί με τα υπεραγορασμένα επίπεδα που βρίσκονται αρκετές μετοχές, δεν αποκλείεται να δούμε μεταβλητότητα στο ταμπλό, απόρροια της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα  με το Market Beat, το πρώτο τρίμηνο είχε τον πρώτο και τον τρίτο μήνα να παίζουν ρόλο σταθεροποίησης κερδών που κατακτήθηκαν στους αμέσως προηγούμενους τους. Έτσι, ο Ιανουάριος και ο Μάρτιος προσθέσανε στο μέσο όρο άνοδο, λίγο μεγαλύτερη του +1%, χωρίς το κλείσιμο της 31 Μαρτίου. Αλλά, ο Φεβρουάριος έκανε το μεγαλύτερο μέρος του ανοδικού δρόμου, με κέρδη 13%, για να καταλήξει ο Γ.Δ. με επίδοση +14,2% από το τέλος του 2013.    

Παράλληλα, στις 4 Απριλίου αναμένεται η «ετυμηγορία» της Moody's για την ελληνική οικονομία και οι παράγοντες της αγοράς περιμένουν ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν ποιοτικές διαφοροποιήσεις από την ανακοίνωση του S&P.

Στο ταμπλό οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς για ακόμη μία φορά βρίσκονται στο επίκεντρο, έχοντας πραγματοποιήσει το 60% του όγκου συναλλαγών, με την πρώτη να υποχωρεί 0,69% και τη δεύτερη να ενισχύεται κατά 1,58%. Στον FSTE25, η ΕΥΔΑΠ ξεχωρίζει με κέρδη 2%, ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,66%, ο ΟΠΑΠ κατά 1,78% και η ΔΕΗ κατά 1,44%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα