Απογειώθηκε η Ευρώπη ελέω...Fed

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2001 19:50
UPD:20:56

Οι κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές έκλεισαν σήμερα με κέρδη, προεξοφλώντας την περικοπή των αμερικανικών επιτοκίων. Οι φαρμακοβιομηχανίες και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος πρωταγωνίστησαν της ανόδου στην Ευρώπη.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,36% στις 5.430,30 μονάδες. Την παράσταση έκλεψε η μετοχή της τεχνολογικής Energis, η οποία εκτοξεύθηκε 10,5%, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής της μονάδας Ision ότι η κερδοφορία πρώτου εξαμήνου αυξήθηκε κατά 39%. Οι τηλεπικοινωνιακές Vodafone και British Telecom κατέγραψαν κέρδη 3,9% και 3,8% αντιστοίχως.

Στο Παρίσι, το χορό της ανάκαμψης άνοιξε η αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία EADS. Ο δείκτης CAC έκλεισε στις 4.834,87 μονάδες έχοντας ενισχυθεί κατά 0,91%. Οι φαρμακευτικές Aventis και Sanofi-Synthelabo σημείωσαν άνοδο άνω του 2%, καθώς η πλειονότητα των επενδυτών προτίμησε την ασφάλεια της Παλαιάς Οικονομίας σε ένα αβέβαιο χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Στη Φραγκφούρτη, η Deutsche Telekom συνέχισε την καθοδική της πορεία των δυο τελευταίων εβδομάδων συμβάλλοντας στην αρχική πτώση του Xetra DAX. Oμως, το θετικό άνοιγμα της Wall Street έθεσε τέλος στις ρευστοποιήσεις και οδήγησε στην ανάκαμψη του δείκτη.

Στις 19:35' ώρα Ελλάδος ο δείκτης Xetra DAX βρισκόταν στις 5.226,98 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,37%.

Στο Αμστερντάμ ο δείκτης ΑΕΧ ενισχύθηκε κατά 1,3% και στη Ζυρίχη ο SMI σημείωσε άνοδο κατά 1,66%, με τη μετοχή της Novartis να κερδίζει 3,6% μετά την έγκριση -από τις αμερικανικές αρχές Υγείας- της κυκλοφορίας του φαρμάκου Zometa για τον καρκίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα